Suomalainen omistajuus ja videokuvaukset

Elinkeinoelämän Keskusliitto pyysi meitä mukaan videolla, jonka aiheena on suomalainen omistajuus. Lähdimme ilomielin mukaan. Nykymaailmassa on hyvä tietää, missä ruoka tehdään, kuka sitä tekee, ja kuka yritystä pyörittää. Meidän kaltaisissa pienissä yrityksissä on se etu, että kaikki tekevät vähän kaikkea. Omistaja hämmentämässä vadelmakastiketta ei ole harvinaisuus, vaan arkipäivää.

Me kaikki kolme olimme omin käsin remontoimassa Kontulasta löytynyttä tilaa, johon jäätelötehtaamme perustettiin. Kun jäätelön kysyntä yrityksemme alkutaipaleella ylitti villeimmät unelmammekin, riensivät perheenjäsenemme apuun jäätelöä purkittamaan. Nykyään jäätelönteko työllistää n. 15 henkilöä vuodenajasta riippuen.

Kuvausporukkaa nauratti, kun he tehtaalle tullessaan saivat päälleen mehiläistarhurin asua muistuttavat suojahaalarit. Aloitimme kuvaamalla jäätelönpurkitusta, ja sitten purkkien pakkaamista pahvilaatikoihin, jossa ne viedään jäähtymään monen kymmenen miinusasteen pakkasvarastoomme. Lopulta siirryimme takapihalle kuvaamaan jäätelöautoa, jonka moni varmasti on bongannut tapahtumista. Kuvauspäiväksi sattui tietenkin lämmin ja hiostava päivä, joten jäätelöä kului kuvaustauoilla. Jännityksellä jäämme odottamaan valmistuvaa videota.