Kavereiden kaverit ja vegaaninen Lakritsi&Kookos

Meiltä aina kysytään miten meidän jäätelömme syntyvät. Lakritsi&Kookoksen synty meni jotenkin näin: Saimme hurjasti palautetta kannattajiltamme sähköpostin ja facebookin kautta, ja yksi useimmin toistuneista makuehdotuksista oli vegaaninen lakritsijäätelö. Laitamme ehdotukset aina talteen, ja pidämme suunnitelupalavereita Kontulan toimistollamme. Päätimme kokeilla vegelakua.

Ensimmäinen askel on selvittää, onko uuteen makuun saatavilla periaatteemme mukaisia luonnollisia raaka-aineita – sellaisia, joissa ei ole keinotekoisia väri- ja lisäaineita. Lakritsikastikkeen teemme alusta asti itse, jotta saamme siitä juuri sopivan sitkeää ja tuhtia lakujäätelömme pariksi. Kun aloitimme vegaanisten jäätelöiden teon, oli se niin tarkkuutta vaativaa puuhaa, että pyysimme neuvoa Vegaaniliitolta. Ei tästä yksin selviä.

Sauli teki testijäätelöitä pienellä jäätelökoneellaan, ja me muut onnekkaat saimme maistella. Kun aloimme lähestyä lakritsin ja kookoksen sopivaa tasapainoa, päätimme pyytää jälleen apua kavereiltamme. Kutsuimme tukijoukot Flow festareille maistamaan ja kommentoimaan uutuusjäätelöämme. Ihan mielettömän paljon porukkaa tuli, ja kaikki Flow’hun tehty Lakritsi&Kookos myytiin loppuun.

Oltiin tosi iloisia kaikista kommenteista mitä saatiin. Nyt resepti on valmis, ja pakkasrekka kuopii maata malttamattomana jäätelötehtaamme edessä. Kun kauppiailta saadaan ok:t, niin jäätelö lähtee Kontulasta maailmalle. Juuri sellaisena, kun te toivoitte.